Секунди преди вратата да се отвори успяваш да се шмугнеш под леглото. Скрит между няколко кутии за обувки и навит на руло килим затаяваш дъх. Вратата се отваря и стъпките утихват. Поглеждаш през малка пролука към отворената врата, на прага стои огромно чудовище, каквото никога не си виждал до сега.

Тук е момента да те запозная с орките –  те са големи, зли и страшно упорити създания. Добрата новина е, че не са особено интелигентни. Обикновено действат на малки групи, които бързо и безмилостно нападат и изчезват в нощта. Рядко можеш да видиш орк през деня. Тогава се крият в пещери или подземията на замъците на техните господари. Да, в повечето случаи те имат господари – разни зли магьосници или умопомрачени владетели на тъмни кралства.

Та, такъв един огромен и свиреп орк е застанал на касата на врата оглеждайки внимателно всяко кътче на стаята. Зад него се подават още няколко оркски глави, значително по-ниски. Стоиш замръзнал изчаквайки да видиш какво ще се случи.

– Празно. Няма никой, Безмилостний – казва един от дребните орки.

– Не може да го няма, претърсете навсякъде гноми безполезни – отвръща големият орк – Проверете цялата къща. Заловете го и ми го доведете веднага!

Орките се запътват към другите стаи. Остава само големият орк, който явно е главатаря, бавно оглежда стаята.

Търсят теб и със сигурност не изглеждат приятелски настроени. Тук е момента да решиш какво да правиш: